Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Inovativnim umom do pametnih škola

Objavljeno: 6.4.2018. u 12:09
Prikaza: 204

Inovativnim umom do pametne energije

Inovativnim umom do pametnih škola : Inovativnim umom do pametne energije

„Inovativnim umom do pametne energije" naziv je regionalnog natjecanja mladih inovatora iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske,u području korištenja obnovljivih izvora energije i povećanja energetske učinkovitosti. U proteklom razdoblju 38 učenika/timova osnovnih i srednjih škola iz Tuzlanskog kantona (BiH) i Brodsko-posavske županije (HR) prijavili su svoje inovativne ideje na natjecanje.

Nakon što jepovjerenstvo za pregled i ocjenjivanje pristiglih inovacija, bodovala i rangirala sve prijave, sastavljena je finalna rang lista svih inovacija. 10najbolje rangiranih natjecatelja/timova iz Tuzlanskog kantona i 10 najbolje rangiranih natjecatelja/timova iz Brodsko-posavske županije sudjelovat će nasedmodnevnom kampu mladih inovatora, koji biti održan u drugoj polovini lipnja 2018. godine u Slavonskom Brodu (HR). U slučaju da pojedini natjecatelji, rangirani među prvih 20 (10 + 10), iz bilo kojih razloga osobne prirode nisu u mogućnosti sudjelovati u radu kampa, sudjelovanje će biti ponuđeno rezervnim kandidatima, prema njihovom redoslijedu na rang listi. Mladi inovatori/timovi će kroz praktičan rad na kampu, dobiti mogućnost unaprijediti svoje inovacije uz mentore i sav neophodni materijal koji će im biti osiguran. Sve inovacije bit će izložene i na festivalima mladih inovatora, koji će se održati u ožujku 2019. godine u Brodsko-posavskoj županiji (HR) i u travnju 2019. godine u Tuzlanskom kantonu(BIH).

 

                                      SPISAK INOVATORA IZ BiH            SPISAK INOVATORA IZ HRVATSKE

 

Natjecanje mladih inovatora, organizirano je u okviru projekta „Inovativnim umom do pametnih škola (PAMETNE ŠKOLE – SMART SCHOOLS)", koji je u iznosu od 1,6 miliona EUR financiran iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020. Sudjelovanje zajednički organiziraju Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle (BiH), Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona (BiH), Brodsko-posavska županija (HR), udruženje Zelena akcija iz Zagreba (HR), i Brodsko ekološko društvo – BED iz Slavonskog Broda (HR).


Ostali članci

Upoznajte treću pametnu školu u TK

14. kolovoz 2018. u 7:47

Obnovljena druga Pametna škola

7. kolovoz 2018. u 12:06

Kamp u Slavonskom Brodu

18. lipanj 2018. u 14:38
Brodsko-posavska županija : Proglašene pobjednice natjecanja škola u štednji energije

Proglašene pobjednice natjecanja škola u štednji energije

30. svibanj 2018. u 8:48
Slavonski Brod 29. svibnja 2018. Nakon četveromjesečnog natjecanja „Navike promijeni, školu opremi" u kojem su sudjelovale osnovne i srednje škole sa područja Tuzlanskog kantona (BiH) i Brodsko – posavske županije (RH), u dvorani Glazbene škole u Slavonskom Brodu proglašene su šk

ENERGETSKI MENADŽERI IZ TK I BPŽ-a

2. ožujak 2018. u 14:13

Obuka za Energetske menadžere

17. siječanj 2018. u 12:08

Regionalno natjecanje inovatora

6. studeni 2017. u 12:38

O projektu

11. srpanj 2017. u 7:22
Brodsko-posavska županija : Prvi sastanak projektnog tima

Prvi sastanak projektnog tima

10. srpanj 2017. u 7:26
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :