Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Inovativnim umom do pametnih škola

Objavljeno: 6.4.2018. u 12:09
Prikaza: 493

Inovativnim umom do pametne energije

Inovativnim umom do pametnih škola : Inovativnim umom do pametne energije

„Inovativnim umom do pametne energije" naziv je regionalnog natjecanja mladih inovatora iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske,u području korištenja obnovljivih izvora energije i povećanja energetske učinkovitosti. U proteklom razdoblju 38 učenika/timova osnovnih i srednjih škola iz Tuzlanskog kantona (BiH) i Brodsko-posavske županije (HR) prijavili su svoje inovativne ideje na natjecanje.

Nakon što jepovjerenstvo za pregled i ocjenjivanje pristiglih inovacija, bodovala i rangirala sve prijave, sastavljena je finalna rang lista svih inovacija. 10najbolje rangiranih natjecatelja/timova iz Tuzlanskog kantona i 10 najbolje rangiranih natjecatelja/timova iz Brodsko-posavske županije sudjelovat će nasedmodnevnom kampu mladih inovatora, koji biti održan u drugoj polovini lipnja 2018. godine u Slavonskom Brodu (HR). U slučaju da pojedini natjecatelji, rangirani među prvih 20 (10 + 10), iz bilo kojih razloga osobne prirode nisu u mogućnosti sudjelovati u radu kampa, sudjelovanje će biti ponuđeno rezervnim kandidatima, prema njihovom redoslijedu na rang listi. Mladi inovatori/timovi će kroz praktičan rad na kampu, dobiti mogućnost unaprijediti svoje inovacije uz mentore i sav neophodni materijal koji će im biti osiguran. Sve inovacije bit će izložene i na festivalima mladih inovatora, koji će se održati u ožujku 2019. godine u Brodsko-posavskoj županiji (HR) i u travnju 2019. godine u Tuzlanskom kantonu(BIH).

 

                                      SPISAK INOVATORA IZ BiH            SPISAK INOVATORA IZ HRVATSKE

 

Natjecanje mladih inovatora, organizirano je u okviru projekta „Inovativnim umom do pametnih škola (PAMETNE ŠKOLE – SMART SCHOOLS)", koji je u iznosu od 1,6 miliona EUR financiran iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020. Sudjelovanje zajednički organiziraju Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle (BiH), Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona (BiH), Brodsko-posavska županija (HR), udruženje Zelena akcija iz Zagreba (HR), i Brodsko ekološko društvo – BED iz Slavonskog Broda (HR).


Ostali članci
Brodsko-posavska županija : OŠ Gornja Tuzla- nova pametna škola

OŠ Gornja Tuzla- nova pametna škola

31. kolovoza 2018. u 14:41
Osnovna škola Gornja Tuzla jedna je od najstarijih škola na području Tuzlanskog kantona. Škola je izgrađena 1884. godine. Osim povremenih proširenja zbog potreba nastave, na objektu nisu rađene značajnije rekonstrukcije. Nastavu pohađa oko 300 učenika.

Upoznajte treću pametnu školu u TK

14. kolovoza 2018. u 7:47

Obnovljena druga Pametna škola

7. kolovoza 2018. u 12:06

Kamp u Slavonskom Brodu

18. lipnja 2018. u 14:38
Brodsko-posavska županija : Proglašene pobjednice natjecanja škola u štednji energije

Proglašene pobjednice natjecanja škola u štednji energije

30. svibnja 2018. u 8:48
Slavonski Brod 29. svibnja 2018. Nakon četveromjesečnog natjecanja „Navike promijeni, školu opremi" u kojem su sudjelovale osnovne i srednje škole sa područja Tuzlanskog kantona (BiH) i Brodsko – posavske županije (RH), u dvorani Glazbene škole u Slavonskom Brodu proglašene su šk

ENERGETSKI MENADŽERI IZ TK I BPŽ-a

2. ožujka 2018. u 14:13

Obuka za Energetske menadžere

17. siječnja 2018. u 12:08

Regionalno natjecanje inovatora

6. studenog 2017. u 12:38

O projektu

11. srpnja 2017. u 7:22
Brodsko-posavska županija : Prvi sastanak projektnog tima

Prvi sastanak projektnog tima

10. srpnja 2017. u 7:26
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :