Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Inovativnim umom do pametnih škola

Objavljeno: 10.7.2017. u 7:26
Prikaza: 553

Prvi sastanak projektnog tima

Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima

12.06.2017. godine u kongresnoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, održan je prvi sastanak projektnog tima INTERREG prekograničnog projekta „Inovativnim umom do pametnih škola" (Pametne škole). Sastanku su prisustvovali predstavnici svih projektnih partnera: Centar za razvoj i podršku, Zelena akcija iz Zagreba, Brodsko-posavska županija, Tuzlanski kanton i Brodsko ekološko društvo iz Slavonskog Broda.

 Neke od tema sastanka o kojima su projektni partneri razgovarali su bile: ključne odredbe ugovora o implementaciji projekta, planiranje provedbe aktivnosti projekta, izvještavanje o realizaciji projektnih aktivnosti te eventualni rizici koji se mogu javiti tijekom implementacije.

„Pametne škole" je prekogranični projekt vrijednosti 3,2 miliona KM koji se financira iz INTERREG IPA CBC programa Hrvatska- Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020. Implementacijski tim čini 27 osoba koje će zajedničkim snagama u prekograničnom području realizirati niz aktivnosti.

U 27 mjeseca trajanja provedbe projekta, investirat će se u energetsku obnovu objekata 7 osnovnih i srednjih škola u projektnom području (Brodsko-posavska županija i Tuzlanski kanton). To su: U Brodsko-posavskoj županiji: (1) OŠ Sibinj; u Tuzlanskom kantonu: (2) OŠ „Ivan Goran Kovačić” (Općina Gradačac), (3) Druga osnovna škola Srebrenik (općina Srebrenik), (4) OŠ Gornja Tuzla (Grad Tuzla), (5) OŠ Sapna (općina Sapna), (6) OŠ Omazići (Općina Banovići), i (7) Mješovita srednja škola Kladanj (Općina Kladanj). Dodatne aktivnosti projekta uključuju prekogranično 4-mjesečno natjecanje osnovnih i srednjih škola u projektnom području u uštedi energije (primjenom ne-investicijskih metoda, tj. promjenom ponašanja), pri čemu će svaka od dvije škole pobjednice (jedna u BPŽ i jedna u TK) kao nagradu dobiti instaliranje fotonaponskog solarnog sistema i opremanje „solarnog laboratorija” (koje će uz mentorstvo stručnjaka Centra za razvoj i podršku i Zelene akcije, izvršiti učenici i nastavnici škola-pobjednica). Također u planu je i prekogranično natjecanje učenika-pojedinaca osnovnih i srednjih škola u projektnom području u IT/tehničkim inovacijama u oblasti obnovljivih izvora energije, pri čemu će 20 najuspješnijih inovatora iz Brodsko-posavske županije i Tuzlanskog kantona imati priliku izraditi /tehnički unaprijediti svoje inovacije na 7-dnevnom ljetnom kampu mladih inovatora koji će se održati u Brodsko-posavskoj županiji.


Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima : SlikaSlika
Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima : Slika 1Slika 1
Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima : Slika 2Slika 2
Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima : Slika 3Slika 3
Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima : Slika 4Slika 4
Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima : Slika 5Slika 5
Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima : Slika 6Slika 6
Ostali članci
Brodsko-posavska županija : OŠ Gornja Tuzla- nova pametna škola

OŠ Gornja Tuzla- nova pametna škola

31. kolovoz 2018. u 14:41
Osnovna škola Gornja Tuzla jedna je od najstarijih škola na području Tuzlanskog kantona. Škola je izgrađena 1884. godine. Osim povremenih proširenja zbog potreba nastave, na objektu nisu rađene značajnije rekonstrukcije. Nastavu pohađa oko 300 učenika.

Upoznajte treću pametnu školu u TK

14. kolovoz 2018. u 7:47

Obnovljena druga Pametna škola

7. kolovoz 2018. u 12:06

Kamp u Slavonskom Brodu

18. lipanj 2018. u 14:38
Brodsko-posavska županija : Proglašene pobjednice natjecanja škola u štednji energije

Proglašene pobjednice natjecanja škola u štednji energije

30. svibanj 2018. u 8:48
Slavonski Brod 29. svibnja 2018. Nakon četveromjesečnog natjecanja „Navike promijeni, školu opremi" u kojem su sudjelovale osnovne i srednje škole sa područja Tuzlanskog kantona (BiH) i Brodsko – posavske županije (RH), u dvorani Glazbene škole u Slavonskom Brodu proglašene su šk

Inovativnim umom do pametne energije

6. travanj 2018. u 12:09

ENERGETSKI MENADŽERI IZ TK I BPŽ-a

2. ožujak 2018. u 14:13

Obuka za Energetske menadžere

17. siječanj 2018. u 12:08

Regionalno natjecanje inovatora

6. studeni 2017. u 12:38

O projektu

11. srpanj 2017. u 7:22
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :