Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Inovativnim umom do pametnih škola

Objavljeno: 10.7.2017. u 7:26
Prikaza: 468

Prvi sastanak projektnog tima

Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima

12.06.2017. godine u kongresnoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, održan je prvi sastanak projektnog tima INTERREG prekograničnog projekta „Inovativnim umom do pametnih škola" (Pametne škole). Sastanku su prisustvovali predstavnici svih projektnih partnera: Centar za razvoj i podršku, Zelena akcija iz Zagreba, Brodsko-posavska županija, Tuzlanski kanton i Brodsko ekološko društvo iz Slavonskog Broda.

 Neke od tema sastanka o kojima su projektni partneri razgovarali su bile: ključne odredbe ugovora o implementaciji projekta, planiranje provedbe aktivnosti projekta, izvještavanje o realizaciji projektnih aktivnosti te eventualni rizici koji se mogu javiti tijekom implementacije.

„Pametne škole" je prekogranični projekt vrijednosti 3,2 miliona KM koji se financira iz INTERREG IPA CBC programa Hrvatska- Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020. Implementacijski tim čini 27 osoba koje će zajedničkim snagama u prekograničnom području realizirati niz aktivnosti.

U 27 mjeseca trajanja provedbe projekta, investirat će se u energetsku obnovu objekata 7 osnovnih i srednjih škola u projektnom području (Brodsko-posavska županija i Tuzlanski kanton). To su: U Brodsko-posavskoj županiji: (1) OŠ Sibinj; u Tuzlanskom kantonu: (2) OŠ „Ivan Goran Kovačić” (Općina Gradačac), (3) Druga osnovna škola Srebrenik (općina Srebrenik), (4) OŠ Gornja Tuzla (Grad Tuzla), (5) OŠ Sapna (općina Sapna), (6) OŠ Omazići (Općina Banovići), i (7) Mješovita srednja škola Kladanj (Općina Kladanj). Dodatne aktivnosti projekta uključuju prekogranično 4-mjesečno natjecanje osnovnih i srednjih škola u projektnom području u uštedi energije (primjenom ne-investicijskih metoda, tj. promjenom ponašanja), pri čemu će svaka od dvije škole pobjednice (jedna u BPŽ i jedna u TK) kao nagradu dobiti instaliranje fotonaponskog solarnog sistema i opremanje „solarnog laboratorija” (koje će uz mentorstvo stručnjaka Centra za razvoj i podršku i Zelene akcije, izvršiti učenici i nastavnici škola-pobjednica). Također u planu je i prekogranično natjecanje učenika-pojedinaca osnovnih i srednjih škola u projektnom području u IT/tehničkim inovacijama u oblasti obnovljivih izvora energije, pri čemu će 20 najuspješnijih inovatora iz Brodsko-posavske županije i Tuzlanskog kantona imati priliku izraditi /tehnički unaprijediti svoje inovacije na 7-dnevnom ljetnom kampu mladih inovatora koji će se održati u Brodsko-posavskoj županiji.


Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima : SlikaSlika
Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima : Slika 1Slika 1
Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima : Slika 2Slika 2
Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima : Slika 3Slika 3
Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima : Slika 4Slika 4
Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima : Slika 5Slika 5
Inovativnim umom do pametnih škola : Prvi sastanak projektnog tima : Slika 6Slika 6
Ostali članci

Upoznajte treću pametnu školu u TK

14. kolovoz 2018. u 7:47

Obnovljena druga Pametna škola

7. kolovoz 2018. u 12:06

Kamp u Slavonskom Brodu

18. lipanj 2018. u 14:38
Brodsko-posavska županija : Proglašene pobjednice natjecanja škola u štednji energije

Proglašene pobjednice natjecanja škola u štednji energije

30. svibanj 2018. u 8:48
Slavonski Brod 29. svibnja 2018. Nakon četveromjesečnog natjecanja „Navike promijeni, školu opremi" u kojem su sudjelovale osnovne i srednje škole sa područja Tuzlanskog kantona (BiH) i Brodsko – posavske županije (RH), u dvorani Glazbene škole u Slavonskom Brodu proglašene su šk

Inovativnim umom do pametne energije

6. travanj 2018. u 12:09

ENERGETSKI MENADŽERI IZ TK I BPŽ-a

2. ožujak 2018. u 14:13

Obuka za Energetske menadžere

17. siječanj 2018. u 12:08

Regionalno natjecanje inovatora

6. studeni 2017. u 12:38

O projektu

11. srpanj 2017. u 7:22
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :