Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Inovativnim umom do pametnih škola

Objavljeno: 14.8.2018. u 7:47
Prikaza: 314

Upoznajte treću pametnu školu u TK

Inovativnim umom do pametnih škola : Upoznajte treću pametnu školu u TK

Područna škola Omazići četverogodišnja je škola, smještena na području općine Banovići. Nastavu pohađa  64 učenika, raspoređenih u 4 razreda. Škola je izgrađena 60-tih godina prošlog stoljeća, te je zbog svoje starosti predstavljala energetski neučinkovit objekt.

Područna škola Omazići uključena je u projekt Pametne škole, u kojem je predviđena energetska obnova objekta koja uključuje termoizolaciju vanjskih zidova i zamjenu sistema grijanja novim i energetski učinkovitim kotlom na biomasu (pelet). Ukupna vrijednost radova na objektu iznosi 14.456,75 eura.

Elvira Jusić - ravnateljica: „Uvjeti u školi nisu bili na zadovoljavajućoj razini. U zimskom razdoblju bilo je hladno. Zbog nedostatka radijatora u hodniku škole, imali smo i problema s vlagom. U području energetske učinkovitosti nije bilo inicijativa prije uključenja objekta u projekt Pametne škole. Jako smo zadovoljni izvršenim radovima. Naglasila bih kako se proces izvođenja radova odvijao na najprofesionalni i najefikasniji mogući način. Ovim putem zahvalila bih se Centru za razvoj i podršku, na organizaciji cijelog procesa. Bili smo uključeni u svaki korak, uvažena je svaka naša sugestija i zaista smo prezadovoljni izvedenim radovima."

U sklopu projekta Pametne škole, završena je i obuka za energetske menadžere, koju je pohađalo preko 40 zaposlenika javnih institucija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Među polaznicima koji su uspješno završili obuku je i Mirza Modrić, zaposlenik Osnovne škole Grivice, kojoj priprada područna škola Omazići.

„Napomenula bih da je našoj školi jako bitno da imamo energetskog menadžera. S obzirom da imamo centralnu i više područnih škola, činjenica da imamo osobu obučenu za praćenje i upravljanje potrošnjom energije, pomaže nam da brže uočimo probleme i pristupimo rješavanju istih. S obzirom na efekte provođenja mjera EE u  centralnoj školi, uvidjeli smo koliki je značaj energetske učinkovitosti. Obnovom objekta, osim ušteda u potrošnji energije, očekujem povećanje kvalitete obrazovanja za naše učenike. Imali smo situacije kada su učenici pohađali nastavu u jaknama, nadam se da nakon obnove to više neće biti slučaj. Također, očekujem i smanjenje broja izostanaka, poboljšanje rezultata i bolju radnu atmosferu za naše zaposlenike i učenike." – naglasila je direktorica. Isto tako, očekujem i smanjenje broja izostanaka, poboljšanje rezultata i bolju radnu atmosferu za naše zaposlenike i učenike."

Projektom Pametne škole predviđeno je, između ostalog i investiranje u energetsku obnovu objekata 7 osnovnih i srednjih škola u projektnom području (Brodsko-posavska županija i Tuzlanski kanton). Područna škola Omazići je treća škola, nakon mješovite srednje škole "Musa Ćazim Ćatić” u Kladnju i osnovne škole Sapna, u kojoj se izvode građevinsko-obrtnički radovi na realizaciji mjera energetske učinkovitosti.

Inovativnim umom do pametnih škola : Upoznajte treću pametnu školu u TK : SlikaSlika
Inovativnim umom do pametnih škola : Upoznajte treću pametnu školu u TK : Slika 1Slika 1
Inovativnim umom do pametnih škola : Upoznajte treću pametnu školu u TK : Slika 2Slika 2
Inovativnim umom do pametnih škola : Upoznajte treću pametnu školu u TK : Slika 3Slika 3
Ostali članci
Brodsko-posavska županija : OŠ Gornja Tuzla- nova pametna škola

OŠ Gornja Tuzla- nova pametna škola

31. kolovoza 2018. u 14:41
Osnovna škola Gornja Tuzla jedna je od najstarijih škola na području Tuzlanskog kantona. Škola je izgrađena 1884. godine. Osim povremenih proširenja zbog potreba nastave, na objektu nisu rađene značajnije rekonstrukcije. Nastavu pohađa oko 300 učenika.

Obnovljena druga Pametna škola

7. kolovoza 2018. u 12:06

Kamp u Slavonskom Brodu

18. lipnja 2018. u 14:38
Brodsko-posavska županija : Proglašene pobjednice natjecanja škola u štednji energije

Proglašene pobjednice natjecanja škola u štednji energije

30. svibnja 2018. u 8:48
Slavonski Brod 29. svibnja 2018. Nakon četveromjesečnog natjecanja „Navike promijeni, školu opremi" u kojem su sudjelovale osnovne i srednje škole sa područja Tuzlanskog kantona (BiH) i Brodsko – posavske županije (RH), u dvorani Glazbene škole u Slavonskom Brodu proglašene su šk

Inovativnim umom do pametne energije

6. travnja 2018. u 12:09

ENERGETSKI MENADŽERI IZ TK I BPŽ-a

2. ožujka 2018. u 14:13

Obuka za Energetske menadžere

17. siječnja 2018. u 12:08

Regionalno natjecanje inovatora

6. studenog 2017. u 12:38

O projektu

11. srpnja 2017. u 7:22
Brodsko-posavska županija : Prvi sastanak projektnog tima

Prvi sastanak projektnog tima

10. srpnja 2017. u 7:26
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :