Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

S osmjehom u školu 3

Objavljeno: 14.8.2019. u 16:51
Prikaza: 603

Svečano otvorena JU OŠ Gornja Tuzla!!!!!

S osmjehom u školu 3 : Svečano otvorena JU OŠ Gornja Tuzla!!!!!

20. marta- Jučer je svečano otvorena nova „Pametna škole" u Tuzlanskom kantonu, obnovljena, energetski efikasna JU Osnovna škola Gornja Tuzla. Na objektu škole su izvođeni građevinsko-zanatski radovi u vrijednosti cca 190.000 KM. Provedene su sljedeće mjere energetske efikasnosti

  • Postavljena je termoizolacija na vanjske zidove objekta;
  • Postavljena je nova vanjska stolarija;
  • Postavljena je termoizolacija na tavanu škole i fiskulturne dvorane;
  • Postavljen je novi toplovodni kotao na pelet.

Svečanim presjecanjem vrpce, uz prisustvo nasmijanih i radosnih učenika, roditelja i  mještana škola dobila je titulu pametne, energetski efikasne škole. Svečanu vrpcu su presjekli Osman Puškar  ministar privrede u vladi TK, Jasmin Imamović gradonačelnik Tuzle i Azra Feukić direktorica škole.

”Implementirali smo dobar program i  uspjeli smo da TK ima proaktivnu ulogu u privlačenju stranih investitora zajedno sa nevladinim sektorom. Ovaj projekat mijenja nas i uvodi evropske standarde na rpave načine i to je ono što smo napravili” objasnio je Osman Puškar, ministar privrede u Vladi TK u tehničkom mandatu.

Nakon svečanog otvaranja obnovljene škole održan je okrugli sto na temu: „Efekti i potencijali energetske efikasnosti u javnom sektoru". Na okruglom stolu učešće su uzeli: predstavnici vlade Tuzlanskog kantona, predstavnici predstavnici resornih ministarstava u Vladi TK, predstvanici grada Tuzle, nevladine organizacije, članovi projektnog tima i menadžment škole.

Pored prezentacije efekata provedenih mjera na obnovljenoj školi, učesnici okruglog stola su, između ostalog, diskutovali o efiktima provođenja mjera energetske efikasnosti u javnim objektima, važnosti realizacije projekata koji se finansiraju iz EU fondova i o potencijalu korištenja tih sredstava u BiH.

Energetska obnova škole realizovana je u okviru implementacije 3,2 miliona KM vrijednog prekograničnog projekta. Projekat se finansira iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Projekat implementiraju: Centra za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlada Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavska županija, udruženja Zelena akcija iz Zagreba i Brodskog ekološkog društva – BED iz Slavonskog Broda.

Fotografije sa ceremonije pogledajte OVDJE

Ako se želite bliže upoznati sa novom "Pametnom školom” u TK, pogledajte letak OVDJE

Prilog RTV TK o ceremoniji otvaranja škole u Gornjoj Tuzli može pogledati na video zapisu ispod.

Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :