Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

KORONAVIRUS

Objavljeno: 26.3.2020. u 16:22
Prikaza: 529

VAŽNO! Naputak JLS za izdavanje propusnica za kretanje izvan mjesta prebivališta

Na današnjoj sjednici Stožera CZ Brodsko-posavske županije doneseni su zaključci u svezi režima izdavanja propusnica u dijelu koji se odnosi na nadležnost lokalnih stožera CZ (gradovi i općine), a sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Navedeni su zaključci odnosno upute usuglašene s PU brodsko-posavskom, a radi ujednačenog postupanja na terenu, kako u dijelu izdavanja propusnica (JLS), tako i u dijelu kontrole istih na terenu (policijski službenici). Zaključci i upute su slijedeći:

  • Poljoprivrednicima (OPG-i) propusnice će izdavati Ministarstvo poljoprivrede na način dogovoren sa Stožerom CZ RH. Propusnice će po ovoj osnovi izdavati službenici Ministarstva poljoprivrede za namjene i na način utvrđen u članku koji možete pronaći na web stranici Ministarstva poljoprivrede. Dakle, za ove svrhe lokalni stožeri NE IZDAJU propusnice, ali zainteresirane možete upućivati informacijom kome se mogu obratiti.
  • Za kretanje unutar područja jedne općine NIJE POTREBNA propusnica. Građani se mogu slobodno kretati između više naselja unutar iste općine bez propusnice.
  • Lokalni stožeri imaju ovlaštenje izdati jednokratnu/jednodnevnu propusnicu za obavljanje tehničkog pregleda automobila izvan mjesta prebivališta, ali samo u slučaju ukoliko u mjestu prebivališta ne postoji mogućnost obavljanja tehničkog pregleda.
  • Lokalni stožeri imaju ovlaštenje izdati propusnice za osobe koje prevoze člana uže obitelji na posao i s posla izvan mjesta prebivališta u situacijama kada te osobe/članovi obitelji imaju valjanu propusnicu poslodavca, a nemaju drugog načina putovanja na posao (nemaju vozačku dozvolu, nema javnog prijevoza). Preporuka je PU da se propusnice po ovoj osnovi izdaju na rok od tjedan dana.
  • Lokalni stožeri imaju ovlaštenje izdati jednokratne propusnice za studente radi odlaska u Zagreb ili druga mjesta studiranja radi preuzimanja osobnih stvari i povratka nazad u mjesto prebivališta.
  • Lokalni stožeri imaju ovlaštenje izdati jednokratne/jednodnevne propusnice za dragovoljne darivatelje krvi u skladu s planovima i akcijama Crvenog križa (ovo je odobreno već i jučer).
  • Lokalni stožeri izdaju i propusnice „iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama…". Preporuka je da se propusnice po ovoj osnovi izdaju na rok od tjedan dana ukoliko se radi o potrebi svakodnevne skrbi. Ukoliko se radi o jednokratnim potrebama, tada izdati i jednokratne propusnice. Lokalni su stožeri za ovu namjenu ovlašteni i dužni zatražiti i dodatne podatke (ime i prezime osobe za koju se treba skrbiti, adresa, srodstvo s podnositeljem zahtjeva za propusnicu), a sve u cilju kako ne bi dolazilo do zloporaba režima propusnica po ovoj osnovi.
  • I dalje molim da propusnice izdajete maksimalno restriktivno odnosno za dozvoljene namjene u Odluci kao i za specifične situacije definirane ovim i ranijim naputcima i preporukama. Posebno voditi računa da ne dolazi do nepotrebnog izdavanja propusnica odnosno zloporabe režima propusnica. Također, propusnice izdavati maksimalno brzo po podnošenju zahtjeva, naravno i u skladu s administrativnim kapacitetima te vodeći računa o razini hitnosti pojedinog zahtjeva. Propusnice su potrebne i za maloljetne osobe koje u pratnji roditelja izlaze izvan prebivališta.
  •  

 

Ostali članci
Brodsko-posavska županija : PEKARNICE IPAK OD 8-17 SATI

PEKARNICE IPAK OD 8-17 SATI

3. travnja 2020. u 18:44
Brodsko-posavska županija : Izdavanje propusnica poljoprivrednicima

Izdavanje propusnica poljoprivrednicima

25. ožujka 2020. u 15:39
Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koji je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 23. ožujka 2020. godine dovodi se u pitanje nesmetano obavljanje poljoprivredne proizvodnje. Poljoprivredna proizvodnja se mora,
Brodsko-posavska županija : Rad benzinskih postaja - NALOG

Rad benzinskih postaja - NALOG

23. ožujka 2020. u 11:15
Brodsko-posavska županija : Kontakti županijske uprave

Kontakti županijske uprave

23. ožujka 2020. u 8:51
Brodsko-posavska županija : Važni telefoni za građane COVID-19

Važni telefoni za građane COVID-19

23. ožujka 2020. u 8:35
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :