Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Reagiranja

Objavljeno: 13.8.2015. u 13:57
Prikaza: 1835

Reagiranje uz otmicu Tomislava Salopeka

S velikom brigom  i strepnjom  pratili smo cijeli razvoj situacije oko otmice Tomislava Salopeka u Egiptu. Tim više što se radi o prvoj otmici hrvatskog građanina i našeg sumještanina iz Vrpolja. I dalje, do zadnjeg trenutka nadamo se  u pobjedu razuma i diplomacije i vjerujemo u  sretan ishod - da će Tomislav preživjeti pakao otmice i ponovno biti sa svojom obitelji.  Zato smo, kao čelnici  ove županije, a naposve i kao ljudi   ostali  zatečeni, tužni i razočarani, što je, po za sada nepotvrđenim informacijama, Tomislav ipak izgubio život.

Žalosno je da u današnje vrijeme bilo čiji  život posluži kao metafora za ostvarivanje nečjih nerazumnih ciljeva, pogotovo ako se radi o ocu i suprugu koji je u strane zemlje odlazio isključivo da bi prehranio obitelj. Ovo je poruka i svim hrvatskim građanima kako više nisu sigurni u pojedinim zemljama Bliskog istoka, bez obzira na činjenicu da je Hrvatska uvijek nastojala kročiti putem mira i razumijevanja, upravo zbog ratnih stradanja koja je i sama proživjela.
No,  i ovakvim tužnim i tragičnim  trenucima za našu županiju i Hrvatsku u cjelini treba sačuvati vjeru i nadu do posljednjeg trenutka, sve dok sve činjenice ne budu potvrđene, a sve okolnosti razjašnjenje. U svakom pogledu bit ćemo na raspolaganju i nastojati pomoći obitelji Salopek koliko god je to u našoj moći.

             ŽUPAN                                                                                                           PREDSJEDNIK 
BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE                                                                      ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

    Danijel Marušić,dr.vet.med.                                                                                      Pero Ćosić dipl.ing.

Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :