Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Samouprava

Objavljeno: 14.5.2018. u 9:53
Prikaza: 347

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Samouprava : Održana  8. sjednica Županijske skupštine
Slavonski Brod, 14. svibnja 2018. 9,00 sati Usvajanjem Dnevnog reda današnje  kao i Zapisnika o radu prošle, započela je s radom 8. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. U tijeku je Aktualni sat u sklopu kojeg vijećnici postavljaju pitanja iz djelokruga rada župana i Županijske skupštine.

9:10 sati: Aktualni sat započeo je pitanjima uza aktualno rješavanje Slavonskom Brodu. Slijedom toga vijećnika Josipa Marunicu (NL-MD) zanimalo je sadašnje stanje vezano uz posljedice incidenta. Odgovorio mi je župan Danijel Marušić kazavši kako županija trenutno ne ne raspolaže s rezultatima istrage ekološkog incidenta, niti radi analizu. Nakon što sve činjenice budu poznate, očitat će se o ovom incidentu.

Peru Jelinića (NL-MD) je pak zanimalo koliki su troškovi bili za vrijeme 10-dnevne krize s vodom. Zamjenik župana Stjepan Bošnjaković kazao je kako Županija još nije odbila sve račune, ali i da je,kad je riječ o troškovima građana - nemoguće znati, budući da je od subote krenula organizacija cisterni, stabilizirana je situacija, dovezene su cisterne s vodom.

Ano Žagrić (NL-MD)pitao je vezano za proširenje državne ceste kroz Batrinu prema Pleternici, u duljini od 2 kilometra, te zašto se stalo s proširenjem ceste kroz Batrinu. Dobio je odgovor kako to nije unadležnosti ŽUC-a, već Hrvatskih cesta.

Marko Pejić (NL-MD)ocijenio je kako od Projekta "Slavonija" nema ništa, pitajući se koliko u očima Vlade vrijedi Brodsko-posavska županija. Župan Danijel Marušić odgovorio mu je da sei danas se u Zagrebu potpisuje ugovor za Luku Brod, kazavši kako je projekt Slavonija dobar projekt i da od njega imamo itekako velike koristi. "Pismeno ću vam dostaviti što je realizirano, to je puno projekata, ne sudjeluje samo BPŽ, to su i općine i gradovi", reka

Zorana Marijića (NL-MD) zanimalo je što je s azilom za životinje kao i pravnim statusom vodocprilišta u Sikirevcima.

Pročelnik za poljoprivredu Željko Burazović rekao je kako je učinjeno puno od donošenja novog zakona, održane su dvije koordinacije gradonačelnika i načelnika. Župan je formirao tim, do 30. lipnja treba obaviti mikročipiranje svih pasa lutalica. Svim općinama dali smo na razmišljanje da se odrede hoće li u dogovoru između sebe graditi azile ili će se u suradnji s Gradom Slavonskim Brodom- projekt Azila u Brodu dovesti do kraja. "Životinja je pravna stvar za koju vlasnik ima veliku odgovornost", 

Župan Marušić dodao je kako Zakon o vodnom gospodarstvu sve jasno govori ističući kako se često prebacuje loptica u tuđe dvorište, a distributer vode nije Brodsko-posavska županija.

Vijećnik Marijić iznio je slijedeće: Vodocrpilištem (Sikirevci) upravlja vinkovački vodovod, mene interesiraju neke stvari koje su obećale Hrvatske vode glede regulacije cijene, prošlo je 50 dana, nismo još spojeni na Sikirevce, o filterima nitko ne govori ništa, cijena nije definirana, a novac za prespajanje vodovoda dodijelejne je VInkovačkom vodovodu. Ponovno loše upravljanje. Kada ćemo biti spojeni, jer ovo što je rađeno do Sikirevaca je loše napravljeno, curenje kubika vode, tko će odgovarati za to?

Vijećnika Mirka Dusparu zanimalo je i kako u školu u Ruščicu ide 40 učenika, a planirano je oko 400. Tvrdi da s gradske razine šalju dopise ministarstvima, no četiri i više godina škola stoji poluprazna. 

Državno odvjetništvo odbilo je kaznenu prijavu vezanu za zagađenje zraka. Što Županija čini da Grad Slavonski Brod dobije poseban status vezan za Ministarstvo i fondove? 

Župan Marušić odgovorio je: Glede spoja na Sikirevce,dozvole za radove ishodio je brodski Vodovod. Oni znaju rokove i faze. Mi obnavljamo energetski škole no određeni broj njih je na području Slavonskog Broda. Bolničke zgrade isto idu na obnovu. Na natječaj se moraju prijaviti i škole iz Slavonskog Broda.

Pročelnica AnicaVukašinović: Područna škola u Ruščici, prema postojećoj mreži škola je u ingerenciji Grada Slavonskog Broda. Županija je nastojala maksimalno pomoći. Mi smo dobili od Ministarstva znansoti informaciju da se priprema izmjena mreže škola u cijeloj RH. Bilo bi dobro da se zajednički razgovara o našim školama.

Martin Miloloža (HDZ) :zagađenje vode potaknule me je da postavim pitanje, zašto se uporno laže? U Slobodnici ima više od sto bunara, nemam namjeru nikog okrivaljavati, želim da se kaže da se to dogodilo u mjestu Slobodnica. Zašto se čekalo tri dana da se uzmu uzorci iz bunara u Slobodnici?

Zamjenik župana Bošnjaković:mi znamo da je lokacija inicidenta Slobodnica, što se tiče uzorkovanja vode odmah po dobivanju informacija odmah sam uputio zahtjev prema ZZJZ. Točno je da se čekalo par dana, ne znam zašto se čekalo, no potvrđeno je da je voda dobra. Nisam zadovoljan suradnjom s Općinom Sibinj, oni su odmah tražili flaširanu vodu, na kraju smo sve riješili, na kraju je završilo dobro. Pitanje ću uputiti Zavodu za javno zdravstvo.

Željko Norac (HDZ)pitao je za projekt edukacije građana o kvaliteti zraka. Pročenik Jarić kazao je kako jeGrad Slavonski Brod stopirao projekte vezane za zrak.

Dragicu Vučković (HSS) zanimalo je da li je završila istraga vezana za onečišćenje vode, te funkcionira li protugradna obrana?

ŽupanMarušić podsjeća da je Ministar rekao kako konzumacija "takve vode ne utječe na zdravlje", te da nisu pronađeni slučajevi oboljenja zbog korištenja vode.

Pročelnikza poljoprivredu Željko Burazović kazao je kako je puna dva tjedna aktivna operativna obrana od tuče, od 1.5. do 1.10. raketari su prošli preglede i licence. Svaka od 54 lansirne postaje sezonu počela s raketama,sredstva su osigurana iz programa ruralnog razvoja, u dva tjedna su došla dva zahtjeva za elementarnu nepogodu ( iz općine Oriovac i B. Stupnik)

Stribor Valenta (SDP): Ističe kako svi imamo odgovornost, prema načinu na koji se odgovara na vijećnička pitanja, te postavlja pitanje što je Županija učinila po pitanju kvalitete zraka, i za Sveučilište u Slavonskom Brodu?

ŽupanMarušić odgovorio je kako je problem onečišćenja zraka dugoročni problem, Grad se povukao iz projekata, poput ovoga o nabavci mjernih postaja.Županija po ovom pitanju, dodao je Marušić, radi obnovu pet bolničkih zgrada, gdje ćemo smanjiti emisiju štetnih plinova. Kad je u pitanju voda - nemojte zaboraviti da smo dio sustava i da je županijski Stožer bio uključen od dana kada je alarmiran sustav. Između dvije sjednice aktivirali smo projekt informiranja građana koji je stao jer se Grad povukao iz projekta.

A kad je riječ o Sveučilištu u Slavonskom Brodu, zna se da je sve na razinama Sveučilišta u Osijeku. Osigurali smo i za obnovu Učiteljskog fakulteta 300.000 kuna, da bi poboljšali uvjete.

Goran Knežević (SDP):Za Gimnazija Matija Mesić, Županija je izdašno pratila programe proslave 100 godina. Učenici su iskazali želju da sudjeluju u ljetnim kampovima. Bi li Županija mogla sufinancirati troškove manjeg broja izvrsnih učenika u znosu od po 800-1000 kuna po učeniku?

Pročelnica Anica Vukašinović:.Županija od početka godine provodi među rijetkima EUREKA projekt rada s darovitom djecom, podupiremo naše darovite učenike i svima nam je u interesu da ih pratimo, za takvu svrhu, naći ćemo novac, javite se Upravnom odjelu.

12:28 U tijeku je rasprava o 11. točki Dnevnog reda, dok su do sada, većino glasova vijćnika, usvojene prethodne točke:

 

2.Prijedlog Rješenja o razrješenju tajnika Županijskog komasacijskog povjerenstva Brodsko-posavske županije i imenovanju novog

 3.

4..Davanje prethodne suglasnosti na izmjenu i dopunu Statuta OŠ „Ivan Mažuranić" Sibinj

5..Davanje prethodne suglasnosti na izmjenu i dopunu Statuta Srednje medicinske škole Slavonski Brod

6..Izvješće o stanju kvalitete zraka na području Brodsko-posavske županije u 2017.

7.Informacija o dodijeljenim stipendijama Brodsko-posavske županije za 2018.

8.Informacija o provedbi Nacionalne strategije i Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga na području Brodsko-posavske županije u 2017.

9.Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata na području Brodsko-posavske županije u 2017. godini

10.Izvješće o radu i Financijsko izvješće Turističke zajednice Brodsko-posavske županije za 2017.

Usvajanjem ostalih točaka Dnevnog reda u 13,15 s radom je zvršila 8. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije.

11. Izvješće o radu i Financijsko izvješće Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije za 2017.

12. Izvješće o poslovanju CTR-Razvojne agencije Brodsko-posavske županije d.o.o. za 2017.

13. Izvješće o radu Regionalnog centra za gospodarenje otpadom –Šagulje d.o.o. za 2017. 


Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Održana  6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

27. veljača 2018. u 14:54
Slavonski Brod, 27. veljače 2018. Usvajanjem Dnevnog reda uz nadopunu 2. točke podtočkom c (imenovanje v.d. ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja) na prijedlog v.d. pročelnice za obrazovanje, šport i kulturu Anice Vukašinović, kao i usvajanjem Zapisnika o radu prošle Sjednice, sa r
Brodsko-posavska županija : Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti  spolova

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

14. veljača 2018. u 11:59
Slavonski Brod 14. veljače 2018. 3. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ, održana je danas u maloj vijećnici županijske uprave koju je vodila predsjednica predsjednica Povjerenstva Zdenka Bošnjak.
Brodsko-posavska županija : Izabrani suci porotnici za mladež

Izabrani suci porotnici za mladež

24. siječanj 2018. u 11:50
Slavonski Brod, 24. sijčnja 2018. Županijska skupština Brodsko-posavske županije donijela je 20. prosinca 2017. godine Odluku o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Slavonskom Brodu. Zakon o sudovima propisuje postupak imenovanja na način da suce porotnike općinskih, trgo
Brodsko-posavska županija : Imenovani suci porotnici

Imenovani suci porotnici

7. studeni 2016. u 13:15
Brodsko-posavska županija : 19. Sjednica Županijske skupštine

19. Sjednica Županijske skupštine

23. svibanj 2016. u 11:09
Brodsko-posavska županija : 17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

21. prosinac 2015. u 19:06
usvojen proračun za 2016.
Brodsko-posavska županija : Održana 16.sjednica Županijske skupštine

Održana 16.sjednica Županijske skupštine

25. studeni 2015. u 16:57
Usvajanjem Zapisnika o radu prošle sjednice Županijske skupštine kao i prihvaćenjem Dnevnog reda današnje, 25. studenog u 9,00 sati s radom je započela 16. Sjednica županijske skupštine Brodsko-posavske županije.
Brodsko-posavska županija : O izgradnji  zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

14. listopad 2015. u 11:47
Ranije najavljena Sjednica predsjedništva županijske skupštine održana je jutros s početkom u 9 sati, a njena glavna tema bila je aktualna situacija oko osnivanja zimskog kampa za migrante u Slavonskom Brodu.
Brodsko-posavska županija : 14. Sjednica  Županijske skupštine

14. Sjednica Županijske skupštine

29. lipanj 2015. u 16:56
Donosimo pregled Aktualnog sata
Brodsko-posavska županija : Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

18. lipanj 2015. u 10:08
Institut za javne financije predstavio je u srijedu, 17. lipnja u Zagrebu rezultate sveobuhvatnog istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, a posebna priznanja kao najbolje ocijenjene jedinice regionalne samouprave zaslužile su Brodsko-posavska, Krapinsk
Brodsko-posavska županija : Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

17. lipanj 2015. u 13:19
Institut za javne financije predstavio je danas rezultate velikog istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica. Po prvi puta je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Hrvatskoj. Premda se otvorenost (transparentnost) proračuna lokalnih jedinica s vremenom poboljšav
Brodsko-posavska županija : Završena 12. sjednica Županijske skupštine

Završena 12. sjednica Županijske skupštine

8. travanj 2015. u 14:52
Na današnjoj 12. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je s radom započela u 9,00 sati, nakon utvrđivanja kvoruma i usvajanja Zapisnika o radu prošle sjednice prešlo se na Aktualni sat. Vijećnici su i ovaj puta postavili brojna pitanja iz djelokruga lokalne
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

26. veljača 2015. u 12:49
Jučer je održana 11. Sjednica Županijske skupštine. Nakon usvajanja zapisnika o radu prošle Sjednice i prihvaćanja Dnevnog reda Sjednica je započela uobičajenim Aktualnim satom na kojem su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga županije.
Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

16. prosinac 2014. u 18:50
Na današnjoj sjednici Županijske skupštine sa većinom od 33 glasa „ZA“, 5 glasova „PROTIV“ i jednim suzdržanim usvojen je Proračun za 2015. godinu. Proračun u iznosu od212.236.778,13 kuna je usvojen je s 2 amandmana Nezavisne liste dr. Mirka Duspare, te s tri od ukupno devet pred
Brodsko-posavska županija : 10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

16. prosinac 2014. u 17:34
Usvajanjem zapisnika o radu prošle, kao i Dnevnog reda današnje, s radom je, u 9 sati započelo zasjedanje 10. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije.

Sažeti prikaz Proračuna BPŽ za 2015. godinu

15. prosinac 2014. u 13:46
U susret sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine u prilogu donosimo sažeti prikaz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2015. godinu.
Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

15. srpanj 2014. u 9:47
Na početku sjednice, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić utvrdio je da je nazočno 35 od 42 vijećnika te time potvrdio valjani kvorum. Prihvaćen je prijedlog te je većinom glasova vijećnika skinuta točka br. 8 s dnevnog reda, pod nazivom „Odluka o izmjenama i dopunama
Brodsko-posavska županija : Održana 7. sjednica Županijske skupštine

Održana 7. sjednica Županijske skupštine

10. lipanj 2014. u 16:15
7. sjednica Županijske skupštine započela je s radom, kako je prethodno i najavljeno, u 9:00 sati. Nakon usvajanja Dnevnog reda i Zapisnika o radu prošle sjednice, prešlo se na prvu točku Dnevnog reda, Aktualni sa, koji je i ovaj puta obilježio veliki broj vijećničkih pitanja
Brodsko-posavska županija : Održana 6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

9. travanj 2014. u 14:57
Jutros je započela sa radom 6. sjednica Županijske skupštine čiji dnevni red, ovaj puta, broji ukupno 30 točaka, plus podtočke, čime broj raste na 42. Na samom početku sjednice, nekoliko vijećnika je izrazilo primjedbe na dužinu dnevnog reda. Ipak, dnevni red je, od ukupno 40 naz
Brodsko-posavska županija : Tematska skupština Brodsko-posavske županije

Tematska skupština Brodsko-posavske županije

17. veljača 2014. u 13:37
Kako je i ranije najavljeno, u tijeku je tematska sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na kojoj se razmatraju dvije točke dnevnog reda:
Brodsko-posavska županija : Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

4. veljača 2014. u 0:00
Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
Brodsko-posavska županija : 4. sjednica ŽS: Usvojen županijski  proračun za 2014.

4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

18. prosinac 2013. u 11:30
U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održana je 4. sjednica Županijske skupštine. Predloženi dnevni red sadrži 24 točke. Na samom početku ustanovljeno je da postoji kvorum, 40 vijećnika od ukupno 42 je nazočilo sjednici.
Brodsko-posavska županija : ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

30. listopad 2013. u 11:49
Županijska skupština konstatira da je županijsko gospodarstvo u iznimno teškom stanju i da je većina ekonomskih pokazatelja negativna što se neposredno i negativno odražava na socijalno stanje građana.
Brodsko-posavska županija : Održana 3. sjednica Županijske skupštine

Održana 3. sjednica Županijske skupštine

29. listopad 2013. u 15:58
Sjednicu je obilježila rasprava o aktualnom stanju u gospodarstvu, obrtništvu, poljoprivredi i industriji
Brodsko-posavska županija : Održana 2. Sjednica županijske skupštine

Održana 2. Sjednica županijske skupštine

12. rujan 2013. u 14:15
Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
Brodsko-posavska županija : Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

25. kolovoz 2012. u 0:00
U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
Brodsko-posavska županija : Usvojen proračun za 2012.

Usvojen proračun za 2012.

21. prosinac 2011. u 0:00
Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
Brodsko-posavska županija : Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

9. ožujak 2011. u 0:00
Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije....
Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije...
Brodsko-posavska županija : Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

16. prosinac 2010. u 0:00
Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
Brodsko-posavska županija : Aktualni sat Županijske skupštine

Aktualni sat Županijske skupštine

16. prosinac 2010. u 0:00
Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

24. studeni 2010. u 0:00
U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
Brodsko-posavska županija : Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

12. prosinac 2009. u 0:00
Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :