Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži
Brodsko-posavska županija 

ŽUPANIJSKA UPRAVA

 

Župan i zamjenici župana

Objavljeno: 9.9.2017. u 0:00
Prikaza: 44855
Autor: admin

Župan Danijel Marušić

Župan i zamjenici župana : Župan Danijel Marušić
Danijel Marušić,rođen u Prnjavoru 1972, osnovnu i srednju školu pohađao je u Prnjavoru, a veterinu studirao u Zagrebu na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te stekao akademsko zvanje doktor veterinarske medicine, stručno usavršavanje nastavlja na Poslijediplomskom doktorskom studiju na Veterinarskom fakultetu Zagreb.Nakon završenog fakulteta zaposlio se u mljekari „Slavija" Staro Petrovo Selo na poslovima voditelja proizvodnje, a nakon toga u Veterinarskoj ambulanti „Dorić" u Svilaju 2007. dolazi u tvrtku „Sloboština" d.o.o. u Okučanima na mjesto direktora.Sudjelovao je na lokalnim izborima za izbor člana Općinskog vijeća Okučani i na konstituirajućoj sjednici izabran je za predsjednika Općinskog vijeća koju je dužnost obnašao volonterski 4 godine.Na izborima za Županijsku skupštinu u mandatnom razdoblju 2005-2009. izabran je za člana Županijske skupštine, a u siječnju 2008. godine jednoglasnom odlukom svih vijećnika izabran je na dužnost župana Brodsko-posavske županije do isteka mandatnog razdoblja. Na prvim neposrednim izborima velikom većinom birača Brodsko-posavske županije u svibnju i lipnju 2009. izabran je na dužnost župana, te ponovno na lokalnim izborima 2013. Završio je Političku akademiju Hrvatskog državnog zavjeta, od 4. Do 22. Lipnja 2012. godine sudjeluje u International Visitor Leadeship programu u Americi. U rujnu 2012. Imenovan je za člana izaslanstva promatrača u Odboru Regija Europske unije, te također u posebnom odboru CIVEX u Bruxessellu.

dr.sc. Danijel Marušić, dr.med.vet.
telefon:035/216-200
telefax:035/443-003 

Objavljeno: 25.7.2017. u 7:10
Prikaza: 24027

Zamjenik župana Damir Mirković

Župan i zamjenici župana : Zamjenik župana Damir Mirković
Damir Mirković je rođen 16. veljače 1980. u Slavonskom Brodu gdje živi do danas. 
Osnovnu  i srednju školu je završio u Slavonskom Brodu. Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 2005. godine stječe zvanje diplomirani ekonomist, smjer financijski management. U razdoblju od 2006. do 2008. radi u Đuro Đaković Slobodna zona d.o.o., Slavonski Brod. U svibnju 2008. godine zapošljava se u CTR-Razvojnoj agenciji Brodsko-posavske županije d.o.o. gdje stječe znanja i iskustvo u pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, nacionalnih fondova i ostalih financijskih institucija. U razdoblju od osam godina sudjeluje, priprema i provodi mnoge projekte iz područja poduzetništva, poljoprivrede i ruralnog razvoja, a najveću ekspertizu stječe na projektima financiranim iz programa IPARD 2007.-2013. kroz koji je pripremio i vodio niz projekata realiziranih na području Brodsko-posavske županije i šire. U ožujku 2016. postaje direktor CTR-Razvojne agencije i upravlja timom od 13 stručnjaka iz raznih područja s fokusom na socio-ekonomski razvoj županije kroz privlačenje sredstava iz EU fondova. Posjeduje certifikat za voditelja projekata prema IPMA (International Project Management Association). Sudjelovao je u certificiranju Brodsko-posavske županije u projektu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva „Razvoj investicijskog okruženja" po programu verifikacije regija za ulaganja CIFR (Croatian Investor Friendly Region). Oženjen je i otac dvoje djece.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Damir Mirković, dipl.oec.
tel: +385 35 216 202
fax: + 385 35 445 903
e-mail: dmirkovic@bpz.hr   
Objavljeno: 20.6.2017. u 11:17
Prikaza: 24707

Zamjenik župana Stjepan Bošnjaković

Župan i zamjenici župana : Zamjenik župana Stjepan Bošnjaković
Stjepan Bošnjaković rođen je u Komarnici 1963. godine. Osnovnu školu pohađao je u Komarnici i Vrbovi, a srednju upravnu školu završio je u Novoj Gradiški. Studirao je na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je 1988. godine stekao zvanje diplomiranog inženjera poljoprivrede. Nakon fakulteta, od 1988. do 1994. godine radi u PIK Nova Gradiška, prvo kao poslovođa u ratarskoj proizvodnji, potom kao tehnolog u ratarskoj proizvodnji, zatim kao upravitelj Radne jedinice Staro Petrovo Selo te na kraju kao pomoćnik direktora za biljnu proizvodnju. Od 1994. godine do danas zaposlen je u Brodsko-posavskoj županiji gdje je prvotno obnašao dužnost pomoćnika pročelnika Ureda za gospodarstvo pri Uredu državne uprave BPŽ, a potom u razdoblju od 1995. do 1997. te od 2001. do 2005. godine dužnost pomoćnika pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Brodsko-posavske županije. Dužnost pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo BPŽ obnašao je u razdoblju od 1997. do 2001. te od 2005. do 2017. godine.
Polaznik je prve generacije Državne škole za javnu upravu (rujan 2016. - veljača 2017.) u sklopu IPA projekta „Dobro upravljanje za lokalne i regionalne lidere" .
Dobitnik je brojnih priznanja, zahvalnica i certifikata u svezi s profesionalnim radom.
Član je Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), a svoje političko djelovanje započeo je kao član Općinskog vijeća općine Staro Petrovo Selo u razdoblju od 1993. do 1997. godine, a nastavio kao član Županijskog poglavarstva Brodsko-posavske županije u mandatnom razdoblju 1997. – 2001. godine. Aktualni je član nacionalnog Odbora za gospodarstvo HDZ-a, kao i Gradskog odbora HDZ-a grada Slavonskog Broda te predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a „Plavo polje". U dva je mandata bio i član Županijskog odbora HDZ-a Brodsko-posavske županije.
Aktivan je i na humanitarnom polju. Aktualni je predsjednik Aktiva DDK grada Slavonskog Broda, a za 100 puta darovanu krv odlikovan je od predsjednika Republike Hrvatske Redom Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske. Također, dobitnik je i najviših priznanja Hrvatskog Crvenog Križa - Zahvalnice i Kovanice od zlata kao i Povelje zahvalnosti Brodsko-posavske županije.
Značajan doprinos daje razvoju športa Brodsko-posavske županije kao tajnik Stolnoteniskog kluba „Obrtnička škola – Brod" (2004.-2012.) i kao aktualni dopredsjednik STK „Obrtnička škola – Brod" . U dva mandata član je Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga i saveza BPŽ te aktualni član Skupštine ZŠUIS BPŽ. Također, u jednom mandatu bio je član Skupštine Hrvatskog stolnoteniskog saveza (HSTS) te član Natjecateljske komisije HSTS-a.
Bio je sudionik Domovinskog rata 1991.-1992. za što je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata.                                                        
Stjepan Bošnjaković, dipl.ing.                                                                                                                                                       
tel: +385 35 216 202
fax: + 385 35 445 903

Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :