Srijeda, 02. Lipanj 2021

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ZA 1. i 2. 6. 2021. U ZADNJIH 48 SATA BEZ COVID POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnjih  48  sati na području Brodsko-posavske županije nije potvrđen nijedan novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 11.899.

U zadnja 48 sata nije bilo preminulih osoba od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 237.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirana je ukupno 31 osoba  od čega je 8 na respiratoru.

U novogradiškoj Bolnici hospitalizirano je 6 osoba  od čega je jedna osoba na respiratoru.

Stožer CZ BPŽ ovim putem obavještava javnost i medije kako će s izvješćima o stanju s virusom SARS-CoV-2 na području Brodsko-posavske županije nastaviti sukladno dinamici daljnjeg razvoja situacije koju ćemo i dalje svakodnevno pratiti.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.


Također, pozivamo sve građane s područja Nove Gradiške  koji se nisu cijepili da se odazovu na cijepljenje Pfizer cjepivom koje će biti organizirano u  Društvenom domu Nova Gradiška u petak 4. lipnja 2021. od 15 do 20 sati te sa sobom moraju ponijeti osobnu iskaznicu.


 VAŽNA NAPOMENA:

Ovim putem molimo predstavnike medija da o organizaciji cijepljenja u Novoj Gradiški dodatno senzibiliziraju i izvijeste javnost kako bi akcija polučila što veći uspjeh.


 

NAČELNIK

STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

 Marko Šimić, dipl.iur.