Subota, 29. Svi 2021

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ZA 29.05.2021. 17 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđeno je 17 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (7), općina Bebrina (4), općina Nova Kapela (3) te općine Garčin, Oriovac i Podcrkavlje (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 11.896. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 37, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 140. 
U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirane su ukupno 43 osobe (isto kao i prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 36 osoba, a u novogradiškoj bolnici 7 osoba. Na respiratorima je 8 hospitaliziranih osoba (2 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 7 osoba, a u novogradiškoj bolnici 1 osoba. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 357 osoba (17 osoba manje nego prethodni dan).
Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.
 
NAČELNIK
STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE
Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.