Četvrtak, 03. Lipanj 2021

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ZA 3.6. 2021. U ZADNJIH 24 SATA I DALJE BEZ NOVOOBOLJELIH OSOBA OD COVID-19 U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnjih  24 sata na području Brodsko-posavske županije nije potvrđen nijedan novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 11.899.

U zadnjih  24  sata jedna je osoba preminula od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako na današnji dan iznosi 238.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirana je ukupno 27 osoba  od čega je 7 na respiratoru.

U novogradiškoj Bolnici hospitalizirane su 4 osobe  od čega je jedna osoba na respiratoru, a jedna osoba je preminula.

Prema izvješću PU Brodsko-posavske pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije nalazi se 298 osoba.

Stožer CZ BPŽ izdao je suglasnost na Zahtjev Doma zdravlja u Slavonskom Brodu za privremenu obustavu DRIVE-IN" rada za izdvojene ordinacije za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od korona virusa tzv. ,,COVID-19 ambulante" zbog smanjenog broja testiranja na COVID-19.

  • COVID-19 ambulanta će i nadalje raditi u na lokaciji Trg hrvatskog proljeća 3 Slavonski Brod u vremenu od 07.00 - 15.00 sati.
  • Testiranje na ,,COVID-19" na uputnice obavljati će se u vremenu od 07,30 do i 1,00 sati prema dogovorenom terminu. Za provođenje ove odluke zaduženi su Dom zdravlja Slavonski Brod i liječnici obiteljske medicine koncesionari. Za testranje potrebno je naručiti se na broj COVID-19 ambulante na telefon 035 411-004 ili na 035 411- 179
  • Nalazi će se izdavati do 15,00 sati po dogovoru s COVID-19 ambulantom.
  • Novi raspored rada ambulante primjenjuje se od dana lipnja 2021. godine.
  • U slučaju pogoršanja situacije ponovno će se uvesti rad na lokaciji ,,DRIVE-IN" i regulirati radno vrijeme COVID-19 ambulante.

I nadalje pozivamo sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Stožer CZ BPŽ opetovano poziva sve građane s područja Nove Gradiške  koji se nisu cijepili da se odazovu na cijepljenje Pfizer cjepivom koje će biti organizirano u  Društvenom domu Nova Gradiška u petak 4. lipnja 2021. od 15 do 20 sati, za što sa sobom moraju ponijeti osobnu iskaznicu.

NAČELNIK

STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Marko Šimić, dipl.iur.