Nedjelja, 30. Svi 2021

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ZA 30.05.2021. 2 NOVE POZITIVNE OSOBE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđena su 2 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem). Zaražene osobe imaju prebivalište u gradovima Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 11.898. U tjednu na izmaku potvrđena je ukupno 41 nova zaražena osoba na području Brodsko-posavske županije što predstavlja smanjenje u odnosu na prethodni tjedan (117) od 65 %. Ovo je ujedno i najmanji tjedni broj zaraženih osoba u Brodsko-posavskoj županiji još od početka listopada prošle godine. To je dovelo i do značajnog smanjenja incidencije (broja zaraženih osoba na 100.000 stanovnika) pa tako trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 30, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 114. 
 
U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirane su ukupno 43 osobe (isto kao i prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 36 osoba, a u novogradiškoj bolnici 7 osoba. Na respiratorima je 7 hospitaliziranih osoba (1 osoba manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 6 osoba, a u novogradiškoj bolnici 1 osoba. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko posavske županije nalazi ukupno 357 osoba (isto kao i prethodni dan).
 
Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.
 
NAČELNIK
STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE
Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.