Ponedjeljak, 31. Svi 2021

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ZA 31.05.2021. U ZADNJA 24 SATA BEZ COVID POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI JEDNA PREMINULA OSOBA OD COVID-19

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nije potvrđen nijedan novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 11.898. Tijekom mjeseca svibnja potvrđene su ukupno 873 nove zaražene osoba na području Brodsko-posavske županije što predstavlja smanjenje u odnosu na mjesec travanj (1.952) od 55 %. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 29, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 109.  

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević" (M – 1938.). Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 237. Hospitalizirano je ukupno 39 osoba (4 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 32 osobe, a u novogradiškoj bolnici 7 osoba. Na respiratorima je 10 hospitaliziranih osoba (3 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 9 osoba, a u novogradiškoj bolnici 1 osoba. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 340 osoba (17 osoba manje nego prethodni dan).


Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.


 

NAČELNIK

STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.