Petak, 04. Lipanj 2021

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ZA 4.6 2021. U ZADNJIH 24 SATA 5 NOVOOBOLJELIH OSOBA OD COVID-19

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije nešto kasnije tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno je 6 novooboljelih osoba od COVID-19.

Tijekom današnjeg dana (4. lipnja 2021.) zabilježeno je 5 novooboljelih osoba od COVID-19.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako iznosi 11.910.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 237.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirano je ukupno 29 osoba  od čega je 5 na respiratoru.

U novogradiškoj Bolnici hospitalizirane  su 4 osobe  od čega je jedna osoba na respiratoru.

Prema podacima policijske uprave Brodsko-posavske županije trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 280 osoba.

Stožer CZ BPŽ ovim putem obavještava javnost kako situacija  s virusom SARS-CoV-2 na području Brodsko-posavske županije i dalje bilježi silazni trend, no i dalje ćemo sustavno pratiti razvoj stanja te o tome izvještavati javnost i medije.

Kako se bliži vikend, očekuje se i veća frekvencija organizacije javnih okupljanja i događaja kao i prelazaka preko graničnih prijelaza RH, stoga Stožer CZ BPŽ ovim putem još jednom podsjeća organizatore, sudionike i sve stanovnike Brodsko-posavske županije na važeće mjere i odluke Stožera CZ RH, a koje dostavljamo i u prilogu  današnjeg  priopćenja za javnost.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

NAČELNIK

STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Marko Šimić, dipl.iur.