Subota, 05. Lipanj 2021

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ZA 4.6 2021. U ZADNJIH 24 SATA BEZ NOVOOBOLJELIH OSOBA OD COVID-19

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije nije bilo novooboljelih osoba od COVID-19. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 11.910.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 237.
U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirano je ukupno 25 osoba od čega je 5 na respiratoru. U novogradiškoj Bolnici hospitalizirane su 4 osobe od čega je jedna osoba na respiratoru.
Prema podacima policijske uprave Brodsko-posavske županije trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 268 osoba.
Pozivamo sve zainteresirane punoljetne osobe s brodskog područja naše županije koje se do sada nisu cijepile protiv COVID-19 da se odazovu na cijepljenje u dane srijeda 09.06.2021. (druga doza je 05.07.2021. u isto vrijeme kada i prva doza) te petak 11.06.2021 (druga doza je 10.07.2021. u isto vrijeme kada i prva doza), u sportsku dvoranu Srednje poljoprivredne škole (Srednja škola M.A. Reljlković, Slavonski Brod) od 8 do 13 sati. Druga doza će biti na naznačene termine također u Srednjoj školi M.A, Reljković. Cijepit će se Pfizer cjepivom u prvom dozom cjepiva. Potrebno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu. Mogu se cijepiti samo osobe koje imaju boravište i prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji te koje imaju zdravstvenu iskaznicu hrvatskog zdravstvenog osiguravajućeg društva.
Stožer CZ BPŽ ovim putem obavještava javnost kako situacija s virusom SARS-CoV-2 na području Brodsko-posavske županije i dalje bilježi silazni trend, no i dalje ćemo sustavno pratiti razvoj stanja te o tome izvještavati javnost i medije.
 
NAČELNIK
STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE
Marko Šimić, dipl.iur.