Utorak, 08. Lipanj 2021

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ZA 8.6 2021. BEZ NOVOOBOLJELIH OSOBA OD COVID-19 U PROTEKLA 24 SATA

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 11.911.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 237.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirano je ukupno 26 osoba  od čega je 5 na respiratoru.

U novogradiškoj Bolnici hospitalizirano  je 6 osoba, no ni jedna osoba ne nalazi se na respiratoru.

Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske  trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 316 osoba.

Stožer CZ BPŽ ovim putem poziva  sve zainteresirane punoljetne osobe s novogradiškog područja Brodsko-posavske županije koje do sada nisu cijepljene protiv COVID-19 bolesti da se jave u petak, 11. lipnja 2021. godine u Opću bolnicu Nova Gradiška, Strossmayerova 17 A (ulaz preko puta porte), u vremenu od 15:00 do 18:00 sati, radi cijepljenja. Sa sobom moraju ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Cijepiti se mogu samo osiguranici HZZO-a s važećom iskaznicom zdravstvenog osiguranja. Osobe koje su preboljele COVID-19 bolest mogu se cijepiti najranije tri mjeseca od preboljenja. Cijepit će se cjepivom proizvođača Pfizer i još jednom naglašavamo da je riječ isključivo o prvoj dozi.  Osobe koje budu cijepljene ovoga petka u Općoj bolnici Nova Gradiška trebaju doći po drugu dozu 3. srpnja 2021. g. (subota).


Stožer CZ BPŽ ovim putem moli i poziva predstavnike medija s područja Brodsko-posavske županije da u sklopu svog programskog sadržaja obavijest o cijepljenju objave/emitiraju kako bi se što više sugrađana odazvalo ovoj akciji, kao što su to učinili prilikom najave akcije cijepljenja u  Slavonskom Brodu. Predstavnike elektroničkih medija (radio, televizija) molimo da obavijest emitiraju nekoliko puta dnevno u udarnim terminima ili u sklopu informativnog programa do okončanja akcije cijepljenja prvom dozom.


 

NAČELNK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE
Marko Šimić, dipl.iur.