Petra Krešimira IV br. 1, 35000 Slavonski Brod  Tel: 035/216-111 OIB: 27400987949

Ponedjeljak, 27. Ožujak 2023

Dobitnici županijskih priznanja 2023.

Brodsko-posavska županija dodjeljuje javna priznanja pravnim i fizičkim osobama za zapažene poslovne i druge uspjehe u određenoj djelatnosti kako slijedi:

 

a) Zlatnu plaketu Brodsko-posavske županije

1. Stjepanu Lovriću iz Slavonskog Broda - posthumno- za aktivno zalaganje i doprinos u gospodarskom i društvenom razvoju Brodsko-posavske županije, zapažene poslovne rezultate u području financija, posebno bankarstva, osiguranje financijske pomoći gospodarskim subjektima koji su pretrpjeli štete za vrijeme Domovinskog rata i građanima Brodsko-posavske županije u obnovi porušenih i oštećenih stambenih objekata.

 

b) Nagradu za životno djelo (Zlatni grb Brodsko-posavske županije):

1. Zvonimiru Markotiću iz Slavonskog Broda - za iskazano zalaganje i doprinos u razvoju obrazovanja na području Brodsko-posavske županije, obnovu i opremanje škola, izgradnju školskih sportskih dvorana,  poticanje i promicanje sporta, posebno među mladom populacijom te razvoju lokalne uprave i samouprave na području Županije.

2. Fra Iliji Jerkoviću iz Slavonskog Broda – za iskazano zalaganje i ostvarene rezultate u radu s djecom s teškoćama u razvoju, njihovoj rehabilitaciji i socijalizaciji te uključivanju u predškolske programe, za uspješno organiziranje rada i upravljanje ustanovom „Zlatni cekin“ i Dječjim vrtićem „Zlatni cekin“ te nesebičnoj skrbi i pruženoj pomoći djeci poginulih hrvatskih branitelja  i djeci iz obitelji slabijeg imovnog stanja.

 

c) Plaketu Brodsko-posavske županije:

1. Axerealu Croatia d.o.o. Nova Gradiška - za postignute rezultate u kvaliteti proizvodnje sjemena za hrvatske poljoprivrednike i svjetsko tržište, posebno pivarskog i stočnog ječma, pšenice i soje te  pozitivno financijsko poslovanje i ostvarene izvozne rezultate. 

2. EMPWR-u d.o.o. Nova Gradiška – za razvoj i uspješnu proizvodnju proteinskih pločica kao dodataka prehrani za sportaše, ostvarene pozitivne financijske rezultate te plasiranje svojih proizvoda  na tržište cijelog svijeta. 

3. Basch-Mont-u d.o.o. Slavonski Brod – za uspješne poslovne i financijske rezultate u izradi i montaži industrijskih cjevovoda i metalnih konstrukcija u prehrambenim, kemijskim i petrokemijskim postrojenjima u Hrvatskoj i Europi te povećanje broja uposlenih.

4. Radio Slavoniji d.o.o. Slavonski Brod – za izuzetne rezultate o objektivnom informiranju o političkim, gospodarskim i drugim zbivanjima u Brodsko-posavskoj županiji te 25 godina ustrajnog razvoja programa, proširivanja kadrovske strukture i usavršavanja tehničke podrške.

 

d) Kovanicu od zlata:

1. Izv. prof. prim. dr. sc. Anti Cvitkoviću, dr.med. iz Slavonskog Broda, za uspješnu i kontinuiranu znanstvenu djelatnost u području epidemiologije i zdravstvene ekologije, uspješno organiziranje i provođenje mjera u prevenciji i dijagnostici bolesti COVID-19 te postignute rezultate na unapređenju zdravstvene zaštite stanovništva.

2. Mati Kaluđeru iz Trnjanski Kuta – za promicanje seoskog turizma, postignute rezultate u podizanju kvalitete uzgoja konja lipicanske pasmine, prijenosu znanja, vještina  i ljubavi  u uzgoju konja lipicanaca te promoviranju tradicije njihova uzgoja.

3. Igoru Ograjšeku iz Nove Gradiške – za zapažena sportska postignuća u organiziranju i promociji sporta osoba s invaliditetom, iznimno zalaganje u poticanju i uključivanju u sport i sportske aktivnosti što većeg broj osoba s invaliditetom te ostvarene osobne sportske rezultate u košarci u kolicima. 

4. Krešimiru Rudecu iz Slavonskog Broda – za uspješno dugogodišnje organiziranje rada i poslovanja Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Slavonski Brod, te postignute uspjehe  u razvoju poduzetništva na području Brodsko-posavske županije.

5. Silviju Stilinoviću iz Slavonskog Broda - za zapažena ostvarenja u organiziranju profesionalnih i amaterskih kazališta u regiji,  rad s mladima te uspješnu novinarsku karijeru osobito za vrijeme Domovinskog rata.

6. Tomislavu Šimiću iz Cernika – za uspješno organiziranje rada i poslovanja, poticanje razvoja obrtništva, primjenu suvremenih metoda u proizvodne i uslužne procese što je rezultiralo povećanjem proizvodnje, asortimana i kvalitete proizvoda te kontinuiranim zapošljavanjem  novih zaposlenika.

7. Slavku Bilandžiji iz Slavonskog Broda – za izniman doprinos, iskazanu hrabrost i aktivno sudjelovanje u obrani i stvaranju Republike Hrvatske i Brodsko-posavske županije..

8. Dinku Bilešiću iz Donji Crnogovaca – za uspješno poslovanje i ostvarene rezultate u području ratarske i stočarske proizvodnje, primjenu novih suvremenih tehnologija u poljoprivredi te promicanje razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

9. Stjepanu Vučkoviću iz Prnjavora – za promicanje natjecanja u oranju, edukaciju poljoprivrednika u svezi obrade tla te poboljšanje tehnike obrade tla na svim razinama. (osnovna obrada tla, priprema za sjetvu, njega usjeva, žetva, transport, skladištenje proizvoda).