Četvrtak, 07. Listopad 2021

GLAVNI VATROGASNI ZAPOVJEDNIK SUSREO SE SA ŽUPANOM MARUŠIĆEM

Glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković susreo se danas, na radnom sastanku,  sa županom Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijelom Marušićem. Sastanku su nazočili i zapovjednik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije Stjepan Županić kao i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Slavonskog Broda Ivan Vuleta.

Odmah na početku sastnaka župan Marušić zahvalio je svim vatrogascima na čelu sa glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem na svemu što rade na zaštiti ljudi i imovine u našoj županiji i čitavoj Hrvatskoj.

Na današnjem sastanku bilo je riječi o ulagamnjima u opremu i spremnosti naših vatrogasaca posebno u kontekstu Nacionalnoestrategije razvoja vatrogastva, o mogućnostima povlačenja EU sredstava u novom programskom razdoblju 2021-2027. godine preko mjera koje su osigurane za HVZ.

Istaknuto je kako Brodsko-posavska županija veliku pozornost poklanja i trudi se pomoći svim žurnim službama na svome području, pa tako i vatrogasnim postrojbama, u materijalu i opremi, a tako će nastaviti i u buduće kako bi bili spremni odgovoriti na sve potencijalne ugrozbe i izazove.