Još tjedan dana za dostavu fotografija za Natječaj „Volim svoju županiju“

Šesti po redu foto natječaj „Volim svoju županiju“ u organizaciji Hrvatske zajednice županija otvoren je od 15. do 29. ožujka.  Svi kreativci, amaterski, ali i profesionalni fotografi, svoje radove mogu poslati putem aplikacije dostupne na internetskoj stranici volimzup.hr.


 

Na natječaju koji je nastao iz želje za promoviranjem ljepote svih kutaka Hrvatske, fotografi mogu sudjelovati s najviše tri fotografije.  Predsjednica stručnog žirija i ove je godine profesionalna fotografkinja Mare Milin, koja je dio projekta petu godinu zaredom. Najbolje fotografije biraju se u dvije kategorije – one prema ocjeni stručnog žirija i one u kojoj fotografija prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

Foto natječaj je ove godine dobio i svoje novo vizualno ruho, za koje je zaslužan dizajner Ivan Dilberović. Vizualni identitet zamišljen je kao prezentacija svake županije jednim tipografskim znakom i jednim motivom koji tu županiju čini prepoznatljivom.

Kako sam naziv "Volim svoju županiju" ima 18 znakova, a imamo 20 županija i Grad Zagreb,  separatori među riječima su također iskorišteni u tu svrhu. Tako su Grad Zagreb i Zagrebačka županija simbiozom postali jedan separator, a Vukovarsko-srijemska - drugi.

„Vizual je rezultat opsežnog istraživanja o svakoj pojedinoj županiji, razgovora s kustosima, povjesničarima, novinarima, prijateljima i mnogim drugima koji su na neki način sudjelovali u ovom projektu“, ističe Dilberović.

Fotoaparate u ruke, jer do 29. ožujka možete prijaviti svoje fotografije i osvojiti, između ostalog, GoPro Hero 8 Black.