Petra Krešimira IV br. 1, 35000 Slavonski Brod  Tel: 035/216-111 OIB: 27400987949

Ponedjeljak, 20. Svi 2024

ŽUPAN MARUŠIĆ SUSREO SE S EUROPSKIM PRVAKOM U BOKSU – GABRIJELOM VEOČIĆEM

            Župan Danijel Marušić ugostio je danas boksačkog Europskog prvaka u poluteškoj kategoriji Gabrijela Veočića i njegovog oca i trenera Peru Veočića. U finalu ovogodišnjeg Europskog prvenstva, Gabrijel  je osvojio je naslov  europskog prvaka u poluteškoj kategoriji, ali to  nije  ni prvi ni jedini Gabrijelov uspjeh, naime 2022. godine postao je prvak Europe do 22 godine na Europskom prvenstvuU-22 u Poreču, a 2023. godine izborio je finale s četiri pobjede i osvojio srebro na Europskim igrama u Krakovu gdje je osigurao i olimpijsku normu  za Ljetne olimpijske igre u Parizu ove godine.

            Pero Veočić također je ostvario brojna sportska postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima u boksu, postigao velike rezultate u radu s mladim sportašima a za trenerske uspjehe proglašen je najboljim trenerom od stranez.  Hrvatskog boksačkog  saveza. Prepoznajući njegove uspjehe Brodsko-posavska županija ove mu je godine zato dodijelila godišnju nagradu - Kovanicu od zlata.

            Županija potiče izvrsnost, ulaže u sport, ali je zbog iznimnih uspjeha Gabrijelu odlučila dodijeliti iznos od 5000 eura kako bi mu olakšala daljnje napredovanje u zaista izvrsnoj karijeri.