Petra Krešimira IV br. 1, 35000 Slavonski Brod  Tel: 035/216-111 OIB: 27400987949

Utorak, 13. Rujan 2022

ŽUPAN MARUŠIĆ UGOSTIO NAGRAĐENU GLAVNU UREDNICU PLUS PORTALA

Župan Danijel Marušić danas je održao prijem za novinarku i glavnu urednicu internetskog portala PLUS.hr kako bi joj osobno uputio čestitke za primljenu nagradu Hrvatskog novinarskog društva (HND) „Anđelko Erceg“ u kategoriji „Internet“ za najbolji članak objavljen na lokalnoj razini, a riječ je o članku "SBPlus prinudio inspekcije na rad".

Dodjela nagrada za najbolje lokalno novinarstvo "Siniša Glavašević" i "Anđelko Erceg" održana je  2. rujna 2022. godine u Lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci  u okviru ovogodišnjeg, trećeg izdanja festivala Media In Time, u organizaciji HND-a i Centra za kulturu medija čiji je naglasak sadržan u nazivu uvodne diskusije 'Mali' mediji, velike teme“. Festival je bio posvećen poticanju stvaranja novinarskih priča u lokalnim medijima od kojih one ponajbolje znaju prerasti lokalne okvire i pretvoriti se u teme  regionalnog i nacionalnog značaja.


 U toj prigodi predsjednik HND-a, Hrvoje Zovko kazao je kako je  nagradom  „Anđelko Erceg“ u kategoriji „Internet“, HND  urednici Željki Gavranović, kao i svima ostalima novinarima i kolegama u manjim sredinama koji, prateći teme važne za lokalnu zajednicu, rade važan, odgovoran i težak posao-  odao priznanje na doprinosu novinarskoj profesiji.

U današnjoj prigodi župan Marušić, čestitajući novinarki Željki Gavranović na ovom velikom priznanju,  kazao je kako je to i veliki doprinos promicanju našeg grada i Brodsko-posavske županije u cjelini, koja se, u okviru svojih mogućnosti, trudi poticati razvoj medijskog pluralizma u svojoj sredini. Poželio joj je i puno sreće u daljnjem radu i ustrajnost u obavljanju ovog zahtjevnog i odgovornog posla.