Petra Krešimira IV br. 1, 35000 Slavonski Brod  Tel: 035/216-111 OIB: 27400987949

Četvrtak, 23. Lipanj 2022

DAN OTVORENIH VRATA POLICIJSKE AKADEMIJE I PU BRODSKO-POSAVSKE

U organizaciji Policijske akademije i Policijske uprave brodsko-posavske, u utorak 21. lipnja je na Trgu Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskome Brodu održana promocija policijskih zanimanja, kojoj su nazočili župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te zamjenik župana Brodsko-posavske županije Marko Šimić. Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska akademija i Policijska uprava brodsko-posavska organizirala je Dan otvorenih vrata.

Policijski službenici Interventne jedinice policije pokazali su vježbu sa službenim psom za detekciju droga, vježbu s oružjem i borilačke vještine, dok su policijski službenici Službe kriminalističke policije izveli vježbu detekcije droge sa službenim psom. Svoj rad predstavili su i ostali rodovi policije.

Cilj ovog programa je promovirati i prezentirati rad policije, kroz izvođenje pokaznih vježbi policije, prezentacije policijske tehnike i opreme koju policija koristi u svakodnevnom radu, te ujedno motivirati mlade da se prijave na natječaj za zanimanje policajac.

Natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini otvoren je do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.