Četvrtak, 09. Rujan 2021

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENERGETSKE OBNOVE ZGRADE PATOLOGIJE OPĆE BOLNICE "DR. JOSIP BENČEVIĆ"

visibiliti

Završna konferencija projekta Energetske obnove zgrade patologije Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" održana je danas u dvorištu Bolnice. Ovaj 2. 568.758,69 kuna ukupno vrijedan projekt za cilj je imao provođenje mjera energetske obnove  koji su  rezultirali prelaskom zgrade iz energetskog razreda F u energetski razred C.  Po riječima ravnateljice Centra za razvoj Brodsko-posavske županije Mirele Brechelmacher ovaj projekt dio je cijelog paketa od 20 projekata koje je Centar za razvoj BPŽ pripremio još 2018. godine za osnivača Brodsko-posavsku županiju i ustanove u zdravstvu kao što su Opća bolnica u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški te Dom zdravlja u Okučanima i Dom za starije i nemoćne u Slavonskom Brodu. U sklopu projekta energetske obnove zgrade patologije sanirani su krov i fasada, izmijenjena je  stolarija i rasvjetna tijela čime će se ostvariti uštede  od 74,58% na ukupnoj potrebnoj toplini za grijanje te smanjenjem godišnje emisije CO2 za 42,43 t/god.

Ovaj projekt čini je korisnik Brodsko-posavska županija sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz programa Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. od ukupno 2. 568.758,69 kuna, kolika je ukupna vrijednost projekta, 1.566.984,69 kuna je iznos bespovratnih EU sredstava dok je  1.001.774,00 kuna iznos vlastitih sredstava Brodsko-posavske županije.


Na današnjoj svečanosti nazočili su privremeni pročelnik Branko Sabo u ime Brodsko-posavske županije,  zamjenik ravnatelja Bolnice prim. Boris Hrečkovski, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu:prim. dr. sc. Lidija Šapina, voditeljica Odjela za patologiju i citologiju dr. Ivana Mahovne, ravnateljica  Centra za razvoj Brodsko-posavske županije Mirela Brechelmacher, te dr. Anto Lukenda.


Uz značajne uštede i ljepši estetski izgled nakon energetske obnove, djelatnicima će se poboljšati uvjeti i ugoda boravka u zgradi, ali će se poboljšati i kvaliteta usluge za pacijente na drugim odjelima slavonskobrodske Bolnice.